Vitamin Untuk Kekal Bertenaga Dan Hidrat Sepanjang Hari Di Bulan Puasa | Ibu Gojes

Sunday, May 14, 2017

Vitamin Untuk Kekal Bertenaga Dan Hidrat Sepanjang Hari Di Bulan Puasa

Kurang dua minggu lagi umat Islam akan menyambut bulan Ramadhan yang ditunggu-tunggu. Bila sebut Ramadhan je mestilah kita ingat puasa dan terawih kan? Setiap dari kita pasti sudah berazam ingin berpuasa penuh dan menunaikan solat terawih dengan cukup tahun ni. Namun, ada di antara kita yang mempunyai keuzuran seperti warga emas, ibu mengandung, ibu menyusu dan tidak lupa juga yang mengalami masalah gastrik dan tidak dapat berpuasa penuh. Walaupun diberikan rukhsah untuk tidak berpuasa, anda pasti kecewa kerana tak dapat laksanakan rukun Islam dengan sempurna.

Bagaimanakah cara untuk kekal bertenaga dan hidrat sepanjang hari di bulan puasa?
Bagaimanakah cara untuk berpuasa penuh bagi ibu hamil dan menyusukan bayi?
Bagaimanakah cara untuk warga emas melaksanakan solat terawih dengan sempurna tanpa sakit lutut dan lemah badan?
Bagaimanakah cara penghidap gastrik dapat berpuasa penuh tanpa ponteng puasa lagi tahun ini?
Apakah persiapan menyambut bulan Ramadhan supaya kita semua dapat berpuasa penuh tahun ni?


Persiapan menyambut bulan Ramadhan supaya dapat berpuasa penuh


Semoga Ramadhan tahun ini bukan Ramadhan yang terakhir untuk kita. Dalam tak sabar tunggu kedatangan Ramadhan, marilah kita sama-sama persiapkan diri selengkap yang mungkin untuk melaksanakan rukun Islam berpuasa di bulan Ramadhan. Semoga kita semua mampu berpuasa penuh tahun ni dan berupaya untuk menggandakan amalan sunat yang lain sepanjang bulan Ramadhan dengan harapan setiap amalan kita diterima Allah.

Cadangan Vitamin Dalam Set Puasa Shaklee

Miza kongsikan cadangan vitamin untuk diambil sepanjang bulan Ramadhan supaya kekal bertenaga dan hidrat sepanjang hari di bulan puasa. Warga emas, ibu mengandung, ibu menyusu dan penghidap gastrik pasti dapat berpuasa penuh dan dapat bersolat terawih dengan bertenaga tahun ni.

1. ESP

  • Sumber protein yang lengkap dengan semua 9 asid amino yang diperlukan oleh badan kita untuk menghasilkan sel baru yang sihat dan cantik
  • 14 gram protein dalam setiap hidangan ESP mampu memberikan tenaga segera yang berpanjangan dan mengurangkan rasa lapar
  • Melapik perut kerana membantu menghasilkan mukosa sebagai pelindung kesan asid hidroklorik dalam perut
  • Membantu mengurangkan pedih ulu hati semasa berpuasa
  • Mengandungi protein dan kalsium yang membantu menghasilkan susu ibu dan memastikan pengeluaran susu ibu tidak terjejas walaupun berpuasa
  • Mempunyai indeks glisemik yang rendah (39), membebaskan glukosa ke dalam darah dengan perlahan dan teratur.
  • Bonus untuk penggemar ESP, kulit bertambah gebu dan badan kekal in shape


2. Mealshake

  • Menyediakan hidangan lengkap dengan asid amino, serat dan 24 jenis vitamin dan yang diperlukan untuk kesihatan menyeluruh sepanjang hari
  • Mengandungi kalsium dan serat (fiber) yang membantu mengatasi masalah sembelit sepanjang bulan puasa
  • Satu hidangan Meal Shake memenuhi 30% keperluan protein harian, 1/3 keperluan vitamin dan mineral harian dan cukup dengan semua asid amino yang diperlukan oleh badan kita 
  • Kandungan vitamin dan mineral membantu melengkapkan lompong nutrisi yang tak dapat dipenuhi semasa bersahur dan berbuka puasa
  • Berperisa vanilla yang sedap dan menyelerakan


3. Cinch Shake

  • Mengandungi campuran proprietari protein dengan leusina cinch
  • Merupakan minuman yang lazat dan berkhasiat untuk membantu memelihara otot penting 
  • Mengandungi 24 gram protein dalam setiap hidangan Cinch Shake yang membantu anda rasa kenyang dan puas
  • Mempunyai indeks glisemik yang rendah (22) yang membebaskan gula daripada makanan dengan perlahan dan teratur
  • Mengekalkan tahap gula normal dalam darah dan membekalkan tenaga berpanjangan
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram untuk setiap sajian
  • Memberi 35% atau lebih nilai harian bagi 21 jenis vitamin dan mineral penting
  • Bertindak sebagai pengganti makanan atau meal replacement
  • Tidak mengandungi perasa tiruan, pewarna atau pemanis tiruan


4. Performance Drink

  • Merupakan minuman isotonik yang tidak mengandungi karbonat (gas) dan mempunyai kandungan gula yang sangat minima
  • Membantu mengawal paras bendalir di dalam badan kita supaya tidak terlalu keringa dan tidak pula terlalu banyak
  • Terbukti secara klinikal dapat mengurangkan kehilangan bendalir dalam badan untuk meningkatkan hidrasi badan
  • Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium
  • Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina
  • Dirumus khas dengan kandungan sodium, potasium dan karbohidrat yang mencukupi
  • Mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh ssekali gus
  • Bersifat isotonik. Jumlah kepekatan karbohidrat yang ada dalam Performance Drink adalah sama dengan darah kita. Ini memudahkan proses penyerapan sekaligus meningkatkan kadar gula dalam darah yang memberi kesan tubuh lebih bertenaga dan cergas


5. Energy Cinch Tea Mix

  • Untuk tambahan tenaga segera, elok amalkan Energy Cinch Tea Mix semasa bersahur dan berbuka puasa.
  • Ia mengandungi teh putih, merah dan hijau Matcha (teh hijau premier untuk majlis keramaian di Jepun) yang menghasilkan minuman yang sungguh menyihatkan
  • Ia merangsang tenaga secara semula jadi, meningkatkan kesihatan dan menenteramkan minda
  • Bertindak dengan cara yang selamat untuk menambahkan tenaga semula jadi. Enak diminum panas atau sejuk
  • Juga mengandungi taurina, yang telah dikaji secara meluas dan terbukti berkesan untuk meningkatkan kecerdasan, tenaga dan stamina
  • Minum Energy Cinch Tea Mix sebelum berterawih akan membantu kita untuk lebih khusyuk dan segar semasa solat
  • Sangat elok diminum sebelum memulakan perjalanan jauh kerana dapat mengatasi keletihan dan mengantuk. Nak balik kampung raya nanti kena minum Energy Cinch Tea Mix dulu

6. Vitalea

  • Vita-Lea ialah multivitamin dan multimineral yang lengkap 28 nutrisi penting untuk fungsi tubuh badan kita
  • Vita-Lea kaya dengan iron (zat besi) yang terlibat dalam penghasilan hemoglobin sel darah merah
  • Ibarat baja yang memberikan zat kepada badan, Vitalea melengkapkan lompong nutrisi dalam badan kita akibat berpuasa
  • Apabila badan cukup nutrisi, badan akan menjadi sihat dan lebih bertenaga untuk menjalani ibadah puasa dan terawih
  • Bila sel dalam badan sihat dan bertenaga ia akan terpancar pada wajah kita, kulit muka lebih berseri-seri
  • Bonus mencantikkan kulit kerana sel yang cukup nutrisi akan menghasilkan kulit yang sihat dan cantik

  • Untuk menjaga kesihatan badan dari diserang selsema, demam dan flu yang mungkin hadir akibat perubahan cuaca dan kekurangan nutrisi serta dehidrasi semasa berpuasa
  • Vitamin C berfungsi meningkatkan sistem imun untuk melawan penyakit.
  • Semasa berpuasa, badan kita lebih terdedah dengan risiko diserang demam dan selsema kerana tak cukup nutrisi dan kekurangan air. 
  • Jadi, pengambilan vitamin C yang secukupnya akan mengurangkan risiko jatuh sakit di bulan puasa. 
  • Sustained Release Vita-C Plus menawarkan manfaat vitamin C tulen melalui kaedah penghantaran proprietari serba semula jadi yang berperanan melepaskan vitamin C secara berperingkat ke dalam tubuh
  • Pelepasan berperingkat memastikan semua vitamin C yang dimakan diserap ke dalam tubuh sepenuhnya dan mengelakkan pembaziran. 
  • Tubuh kita hanya mampu menyerap sebilangan kandungan vitamin C dalam sesuatu masa, yang selebihnya akan disingkirkan melalui air kencing
  • Vitamin C juga menggalakkan pembentukan kolagen di dalam badan kita. 
  • Pengambilan yang konsisten akan menjadikan kulit kita lebih anjal dan berseri di pagi raya. Siapa yang tak nak cantik kan?

8. Carotomax

  • Bagi warga emas yang mengalami masalah penglihatan yang terbatas, sangat digalakkan mengambil carotomax
  • Selain kekuatan tubuh badan, penglihatan yang jelas juga sangat diperlukan semasa mengerjakan ibadat puasa dan teraweh
  • Kita akan selalu membaca al-quran, oleh itu penglihatan yang jelas sangat diperlukan
  • Carotomax mengandungi perlindungan antioksida daripada buah-buahan, sayur-sayuran dan tumbuh-tumbuhan dengan mengekstrak karotenoid semula jadi
  • Juga mengandungi pati ekstrak daripada tomato, mikroalga, minyak sawit, marigold dan lain-lain
  • Menyokong sistem imun yang kuat dan membantu mengekalkan kesihatan mata dan kulit untuk jangka masa yang lebih lama.
  • Bonus mengamalkan carotomax secara konsisten akan mendapat kulit yang cantik dan cerah. Parut jerawat pun makin pudar :)


9. Omega Guard

  • Kebiasaannya, masalah yang sering dihadapi oleh warga emas ialah sakit lutut dan sendi terutama semasa menunaikan solat. 
  • Sakit lutut dan sendi akan membataskan pergerakan warga emas yang perlu banyak bergerak untuk melakukan ibadat solat sunat terawih.
  • Omega Guard Shaklee berfungsi melambatkan degradasi tulang rawan.
  • Ia bersifat antiradang dan boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi. Jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. 
  • Selain itu, Omega Guard juga juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas tanpa sakit lutut dan sendi
  • Bonus mengamalkan omega guard semasa berpuasa ialah lebih cepat lemak dibakar dan badan akan lebih cepat slim dan in shape di pagi raya nanti


10. Ostematrix

  • Kebanyakan warga emas mengalami masalah sakit kaki dan lenguh-lenguh badan kerana tulang sudah tidak kuat
  • Pentingnya warga emas memastikan pengambilan kalsium dan nutrien pembina tulang yang berkualiti untuk tulang yang sihat dan kuat supaya dapat melakukan ibadat dengan sempurna
  • Tubuh kita membina tulang baru dengan pantas, tetapi apabila usia makin meningkat. kehilangan jisim tulang adalah lebih banyak berbanding tulang yang dibina
  • Tubuh kita memerlukan lebih daripada kalsium untuk tulang yang kuat
  • Ostematrix mengandungi kalsium yang merupakan bahan asas untuk membina tulang, magnesium untuk membantu menghantar kalsium kepada tulang, boron untuk membantu metabolisme tulang, vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium, kuprum, zink dan mangan mengaktifkan enzim yang membantu meningkatkat kepadatan tulang


11. Collagen Powder

  • Kebanyakan warga emas mengalami masalah sakit sendi dan lutut kerana tulang rawan sudah haus dan terhakis
  • 50% daripada tulang rawan terdiri daripada kolagen, jadi pengambilan kolagen tambahan akan membantu mengekalkan kepadatan dan kekuatan tulang 
  • Collagen berfungsi memberi regangan kepada sendi, menjaga rangka lutut, dan pada masa yang sama memelihara tulang rawan yang mula rosak.
  • Pengambilan Collagen Powder insyaAllah akan menambahkan kelancaran ibadah puasa dan solat terawih bagi warga emas
  • Untuk golongan wanita yang pentingkan penampilan, pengambilan Collagen Powder di bulan puasa akan membantu mereka mendapatkan kulit yang cantik pada pagi raya.
  • Bonus bagi ibu menyusu, Collagen Powder juga merupakan milk booster yang bagus untuk memastikan bekalan susu yang mencukupi untuk si manja anda

12. Vivix

  • Bertindak dengan 4 mekanisma utama iaitu melindungi kerosakan DNA, meningkatkan tenaga sel, membaiki kerosakan sel dan meningkatkan prestasi sel.
  • Vivix mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol
  • Vivix memberikan tenaga kepada sel, seterusnya menjadikan badan bertenaga dan mampu melakukan ibadat dengan sempurna.
  • Juga bagus untuk meredakan masalah sakit lutut dan sendi warga emas kerana ia mampu membaiki kerosakan sel sel lutut dan sendi akibat penuaan.
  • Mengandungi antioksidan yang paling berkuasa, mampu melambatkan penuaan dari peringkat sel lagi
  • Konsisten amalkan Vivix di bulan puasa anda bukan sahaja lebih bertenaga malah akan bertambah cantik di pagi raya. 



Konsisten amalkan vitamin cadangan ni insyaalah kita semua dapat berpuasa penuh dan bersolat terawih dengan cukup tahun ni. Bonus menarik menanti anda, kulit makin cantik dan badan makin slim di pagi raya. Confirm saudara mara dan kawan-kawan puji perubahan anda. Best kan, dapat buat ibadat dengan sempurna dan sambil mencantikkan diri. 2 dalam 1 gitu ;)


Testimoni Set Puasa Shaklee

Set Puasa Shaklee terbukti mampu mengatasi masalah gastrik terutama semasa berpuasa, membekalkan tenaga berpanjangan kepada ibu hamil dan warga emas, membantu ibu menyusu kekal cergas dan hidrat sepanjang berpuasa tanpa mengganggu pengeluaran susu. Ikuti himpunan testimoni mereka yang sudah berpuas hati dengan Set Puasa Shaklee.





cara kekal bertenaga sepanjang hari walaupun berpuasa



cara warga emas berterawih 20 rakaat tanpa sakit lutut dan sendi



ibu menyusu yang gastrik mampu berpuasa tanpa menjejaskan susu


cara kurus dengan bajet rendah di bulan puasa



penghidap gastrik berpuasa dengan bertenaga tanpa ponteng puasa


cara kekal bertenaga dan hidrat sepanjang hari berpuasa


Mesti anda pun dah tak sabar nak puasa penuh tahun ni kan? Gastrik, mengandung, menyusu bayi atau pun warga emas bukan alasan lagi untuk ponteng puasa. Dengan pengambilan vitamin semulajadi dari Shaklee, kita semua dah boleh puasa penuh, Insyaallah mampu melakukan amalan sunat yang lain terutama solat teraweh kerana hanya ada dalam bulan Ramadhan je. Rugi sangat kalau tak rebut peluang berterawih dan buat berpuasa penuh tahun ni.


Order Set Puasa Shaklee Sekarang

Hubungi Miza 0199363759 untuk dapatkannya dengan segera. Atau klik link ni untuk terus Whatsapp tanpa save nombor www.wasap.my/60199363759

Lagi cepat anda amalkannya, lagi cepat anda merasa kesannya. Jangan nanti dah hujung-hujung puasa baru nak order Set Puasa, alamatnya puasa tahun ni lemah longlai sepanjang hari. Rugi sangat, jangan disia-siakan Ramadhan tahun ini kerana kita masih belum pasti Ramadhan tahun depan ada lagi untuk kita. Jadi, orderlah sekarang :)

Setiap pembelian Produk Shaklee dari Miza akan diajarkan cara makan yang betul serta konsultasi berterusan dan layanan istimewa dari Miza. Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)

Atau anda boleh memesannya terus di icon di bawah. Tutorial menggunakan esell di sini

Nak lagi murah, daftar ahli Shaklee dengan Miza sekarang!


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya Nor Amizah Azid 019-9363759 jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu-alukan!

Jana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee. Sertai Miza dalam group rahsia untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...